De spelregels van deze blog

Alle reacties zijn welkom. De enige regel is dat er geen namen van instellingen of zorgverstrekkers worden vermeld want deze blog verzamelt geen specifieke klachten. Je mening geven op de reactie van iemand anders mag uiteraard ook.

Je helpt het onderzoek als je kort ook wat over jezelf toevoegt aan je commentaar. Je geslacht, leeftijd, woonplaats, of je kinderen hebt (en hoe oud die zijn), of je samenwoont of getrouwd bent, wat voort job je doet (arbeider, bediende, kader, …) en de aard van je gezondheidsprobleem.

Je naam vermelden mag, maar hoeft niet, en ook je emailadres vermelden is geen verplichting. Je kan dus als je wil helemaal anoniem reageren.

Indien je je reactie niet kwijt wil of kan via deze blog, mag je ze ook mailen naar eeeckman@vub.ac.be. Ook in dat geval is de confidentialiteit uiteraard volledig gegarandeerd.

Advertenties

Een reactie op De spelregels van deze blog

 1. mary zegt:

  Ik ben een patient, ja. Al jaren. Ik heb me erbij neergelegd. Mijn schildklier is verwijderd 20 jaar geleden, mijn baarmoedermond, omdat er een voorstadium van kanker was, chronische hypertensie al 20 jaar waarvoor medicatie, een maagprobleem ( en een pas ontdekte baretsyndroom, waar maagslijmvlies in de slokdarm groeit) waarvoor al 10 jaar medicatie; 14 jaar geleden gediagnostiseert met cvs en fibromyalgie( in Leuven, wat ook niet altijd soepel verliep met de artsen daar, zelfs klacht ingediend). Altijd een verhoogde ontstekingswaarde in mijn bloed en 12 jaar geleden ontdekte FACTOR V leiden,een stollingsstoornis waarbij ik na elke bloedprik of infuus een trombosearm maak, waarvoor al jaren medicatie en spuitjes in de buik wanneer nodig.Chronische ontsteking van mijn heupkop waarvoor regelmatig injecties. Verder is alles oke. Ik had mijn leven weer aardig op de rail, werk 15 uur per week ( na 9 jaar invaliditeit), ging dansen, wandelen, was zeer actief bezig de hele dag, vrijwilligerswerk, fietsen, knutselen , tuinieren en natuurlijk mijn huishouden met man en 3 kinderen.
  Ik had mijn medicatie eindelijk gevonden en kon leven met de pijn zonder pijnstillers. Tot……….2 weken geleden ; ik kon ineens slecht zien , de krant niet lezen, tenminste niet goed, ik zag wazig. Toch de dienstdoende huisarts maar gebeld; die zei; met je kans op stolsels kom toch maar even langs….en door naar het ziekenhuis. Daar lag ik dan, daags na kerst. Een Ct scan wees uit dat er toch niks gebeurd was in mijn hersenen, maar de neuroloog besliste om me toch daar te houden. Ik snap nog steeds niet dat ze in een ziekenhuis in Belgie niet via mijn rijksregisternummer aan mijn gegevens kunnen komen. Ik moest zelf alles vertellen waar ik overal was geweest, waar ik allergisch voor was etc. Hij veranderde al , echt AL mijn medicatie; Die voor de bloeddruk was niet goed,( door de cardioloog voorgeschreven en opgevolgd), mijn bloedverdunners ook niet(,door de Prof in stollingsziekte voorgeschreven en opgevolgd) de medicatie voor verbeteren kraakbeen knie en heup moest ik stoppen door de orthopeed voorgeschreven) de medicatie voor de maag was veel te veel en moest terug naar een vierde van de hoeveelheid ( door de maagspecialist 4 weken geleden voorgeschreven en opgevolgd).A fin, hij zal het wel weten? Tot oudjaaravond een heel resum aan onderzoeken gehad. Bloedprikken 3 x , suikeronderzoek dagelijks 3x, monitoring alle dagen, holter 1 dag, x thorax, een Ct scan, Nmr, Eeg, Ecg, onderzoek halsvenen, onderzoek oogzenuwen, een onderzoek echo via slokdarm om aan de achterkant van mijn hart te kijken……Oudjaaravond mocht ik naar huis. Hij weet het niet en alle uitslagen zijn nog niet binnen..Er lijkt niks aan de hand te zijn…6febr moet ik voor NMR nek, en dan zal hij me wel bellen.
  Thuis voel ik me helemaal niet goed, ik heb het gevoel dat ik continue dronken ben, hoofdpijn en val om van de slaap , slaap 16 uren achter elkaar.Ik moet mijn bloeddruk controleren. Deze is heel laag en mijn hartslag zakt continue naar 48/50. De huisarts gebeld. Kon terecht; vroeger ( 2 maanden geleden nog )kon je daar goed terecht en praten, nu krijg ik 10 minuten en moet zorgvuldig afwegen welk probleem ik aankaart.De bloeddruk maar. Ze zegt; even doorzetten, duurt even voor het aanslaat. Ik maak meteen online een afspraak voor mijn andere klachten eind de week erop.Maar het gaat van kwaad naar erger; Mijn man zegt ook, je ging gezond het ziekenhuis in en komt er als een wrak uit.Ik doe echt alleen het hoognodige. Al mijn activiteiten zijn weggevallen.Als ik daarna weer bij de huisarts kom kan ik mijn andere problemen nog nieit bespreken, als mijn bloeddruk. Ze veranderd de medicatie en wacht nog op het verslag van het ziekenhuis. Ik ook, ben benieuw naar uitslagen van onderzoeken. Als ik de secretaresse bel van de specialist om te zeggen/vragen naar de uitslagen, zegt ze; je denkt toch niet dat we iedere keer alles op kunnen sturen naar de huisarts. Die moet zelf alle instanties als labo, cardioloog etc bellen voor de gegevens?????Ik ben een lastige patient ! had de week daarvoor ook al gebeld.
  Verder zeg ik, ik heb nu andere medicatie; maar mijn bloeddruk in continue erg hoog 170/95. Ik heb sinds ik uit het ziekenhuis ben continue hoofdpijn. Ze zegt, terwijl de specialist naast haar staat ( zegt ze); dat is de huisarts haar probleem, die moet dat maar oplossen , dat is haar verantwoordelijkheid en als ze het niet kan moet ze je maar doorsturen naar de cardioloog of zo?!!Zo ga je dus met patienten om!! Ik heb de secretaresse van de huisarts gebeld, die heeft overlegd met de huisarts en ze belde m terug dat het voor een aantal weken geen kwaad kan. Heb nu online maandag maar weer een afspraak gemaakt, even denken welk probleem ik zal bespreken……….PATIENT ZIJN IS ERG GENOEG? MAAR OVER HOE ZE JE BEHANDELEN…….
  ALS EEN NUMMER IEDER VOOR ZICH, OVERLEG? WAS DA?
  Mary

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s