Patient empowerment ?

Onderzoeker Edgard Eeckman is druk in de weer in de laatste fase van zijn doctoraatsonderzoek: hij zit in de analyse- en schrijffase.

Zowel de resultaten van de analyse van de theoretische invalshoeken en van bestaande studies als van de analyse van zijn eigen lang en complex kwantitatief en kwalitatief onderzoek worden steeds duidelijker.

Het antwoord op zijn onderzoeksvraag “Alle macht aan de patiënt? De invloed van het internet als bron van gezondheidsinformatie op de machtsbalans tussen patiënt en huisarts” wordt almaar concreter.

Ondertussen apprecieert hij nog steeds heel erg mogelijke reacties op volgende vragen:

– oefent het internet een invloed uit (of heeft het dat gedaan) op uw relatie met uw (huis)arts of specialist?
– voelt u de patiënt-(huis)arts-specialist-relatie aan als een machtsrelatie en ja/nee waarom wel/niet? Indien ja, verandert het internet iets aan de machtsrelatie? Leidt het internet tot patiënt empowerment?

U kan een reactie achterlaten op deze site (dat kan ook anoniem) of mailen naar eeeckman@vub.ac.be. Elke getuigenis is bijzonder welkom. U kan steeds rekenen op alle confidentialiteit.

Advertenties

Over Edgard Eeckman

Edgard werkt aan een doctoraat communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Meer details onder de rubriek Over het onderzoek.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Patient empowerment ?

  1. Edgar, wij (11 empowered patients) lanceren vandaag een petitie op Change.org gericht naar oa de World Health Organization, EMBalance, European University Association (EUA) en Maggie De Block. Volg het via Dizzy Me. En steun ons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s